0
Your Cart
0
Your Cart

♻️ Pakendite taaskasutusest ♻️

Tassimeistri e-pood liitus Eesti Pakendiringlusega ja nüüdsest saab ostuga kaasa tulnud pakkematerjalid jätta nende avalikesse konteinertesse, mille asukohad leiab siit.

Juba enne taaskasutusorganisatsiooniga liitumist oli pakendite taaskasutamine ja pakendiprügi vähendamine Tassimeistri jaoks oluline teema. Praeguseks võib öelda, et umbes 3/4 kõigist e-poes kasutatavatest pakenditest on taaskasutatud. Näiteks peapaelte pakendid on tehtud toidupoodide paberkottidest. Tootesildid valmivad munarestidest tehtud paberimassist. Keraamika pakkimiseks vajalikud pappkastid, mullikile ja pakkepaber pärinevad valdavalt pakenditest, millega teised e-poed on mulle oma kaupa saatnud. Samuti aitavad neid koguda mu sõbrad-sugulased. Suur tänu teile! Uut pakkematerjali ostan vaid sallide ja seepide kinkekarpideks. Samuti tuleb uuena osta teipe, toidukilet seepide niiskuskindlaks pakkimiseks ja vahest harva ka mullikilet või pappkarpe, kui taaskasutuse tagavarad on otsa saanud.

Kahjuks ei saa keraamika pakkimisel hakkama päris ilma plastikuta. Mullikile on asendamatu tagamaks, et asjad ikka tervelt kohale jõuavad. Valdav enamus Tassimeistri pakendites olevast mullikilet pärineb taaskasutusena teiste ettevõtete pakenditest mis jõuavad minu ja mu sõprade-sugulaste kodudesse või töökohtadesse. Teiseks on plastik asendamatu seepide pakkimisel, et neid ei mõjutaks õhuniiskus ja säiliks aroom. Selleks kasutan uuena ostetud toidukilet, mida õnneks väga palju ei kulu (ühe seebi kohta u 10 cm2). Kes oma pakenditesse plastikut ei soovi, võib valida ostu käest-kätte üleandmise, mille puhul on pakendiks ainult paberkotid (loomulikult taaskasutatud).